Informatie over Mikoszˇw Geschiedenis van Mikoszˇw Plannen voor Mikoszˇw Waar ligt  Mikoszˇw Wist je datjes uit Mikoszˇw

      


" "
Hobb(ibo)b

Naar de poolse website van Celestyn


Geschiedenis Mikoszów

Strzelin werd eind maart 1945 als onderdeel van vesting Breslau het toneel van hevige gevechten tussen het duitse- en sovjetleger. De ruim 85% verwoeste stad werd op 17 april door de Russen ingenomen. Als resultaat van de tweede wereldoorlog werd Silezie en met haar Strzelin van Duitsland afgescheiden en aan Polen toegewezen. De voormalige duitse bevolking werd verdreven naar Duitsland en vervangen door poolse verdrevenen uit de voormalige oost-poolse (nu oekrainse) gebieden.

Het huidige Mikoszów is een typisch agrarisch dorp dat zich ontwikkeld van een door de staat geleid landbouwbedrijf (bijna alle produktieve inwoners waren in tot begin jaren negentig in dienst van dit bedrijf) naar een aantal kleinere agrarische prive bedrijfjes. Het kenmerkt zich door een relatief lage ontwikkelingsgraad en gemeendschapszin van de bewoners. Sociale problemen met als uitlaatklep alcoholisme zijn veel voorkomend.

Naar de vorige pagina Naar de volgende pagina

Celestyn | Mikoszów 27 | 57-100 STRZELIN | T +48 - (0)71 - 3922394 | F +48 - (0)71-3958102

Inleiding in PDF